Opplevelser

Harstad har langt mer enn Nordkraft Festspillcup og « HT Jubel» å by på. Når du gjester byen har du mulighet til å få med utrolig mange aktive og kulturelle opplevelser. Bruk litt tid mellom kampene, eller kanskje det frister å tilbringe noen ekstra dager i Vågsfjordens perle? I tillegg er Harstad det perfekte utgangspunkt for å utforske nærliggende regioner, slik som Vesterålen, Lofoten, Senja og Tromsø.

Festspillene i Nord-Norge

Vi vil særlig fremheve Festspillene i Nord-Norge. Lørdag 25.juni åpner ei spektakulær og innholdsrik kulturuke i Harstad. I 8 dager pågår en lang internasjonal kunstfestival, dedikert til musikk, teater, dans og scenekunst. Nytt av i år er at Ungdommens festspill som er egne konserter dedikert til unge mellom 13 og 17år.

Sjekk Festspillene i Nord-Norge | Harstad 24. juni – 1. juli 2023 (festspillnn.no) for mer info om de enkelte forestillinger.

Festspilllogo

Grottebadet

Et spektakulært annerledesland. Inne i fjellet midt i Harstad sentrum finner du Nord-Norges artigste badeland. Et spektakulært annerledesland med tropisk sommer hele året!

Blant grotter og fossefall finner du sklie, vannkanoner og bølgebasseng for de minste. Vi har stupetårn og idrettsbasseng for trening og mosjon, terapibasseng og boblebad for de som vil slappe av.

For mer informasjon om grottebadet trykk her: Grottebadet

Grottebadet

Harstad sykkelpark

Er du gira på sykkel?

I Blåbærhaugen, ca to km fra Harstad sentrum, finner du Nordens største og verdens nordligste VM-sertifiserte pump track. Anlegget, som så langt består av tre baner er spektakulært i norsk sammenheng, og om du er gira på sykkel er dette stedet å besøke.

Den største banen, som dekker hele 2100kvm, er en symmetrisk bane hvor to og to utøvere sykler mot hverandre, så her blir det kanskje litt konkurranse når ungdommen utfordrer foreldregenerasjonen til kamp. I tillegg til denne finner man en pump track på 1100kvm, og en knøttetrack for de mindre barna.

Med utgangspunkt fra sykkelparken kan man også drive stisykling i Folkeparken, eller legge ut på en rundtur i nærområdet.

Mer informasjon om Harstad sykkelpark finner du her:

Harstad sykkelpark

Harstad Sykkelpark

Sam lekeland

Samslekeland er et attraktivt tilbud til hele familien. Her kan dere oppleve spennende, utfordrende og morsomme aktiviteter for store og små. I tillegg til selve lekelandet har vi biljard for de voksne. Ønsker du å trekke deg litt tilbake mens ungene leker kan du besøke vårt unike nordlysrom, eller slappe av i kafeen eller relaxavdelingen.

Lekelandet har fokus på barn i aldersgruppen 0-12 år. Lekelandet er inndelt i aldersbestemte områder med aktiviteter som passer for alle. Det er konstruert slik at det er mulig å ta seg gjennom lekelandet i mange ulike ganger, der alle gangene fører til ulike aktiviteter/muligheter. Her er hinderløyper, ballbinger, sklier i mange varianter, ballkanoner, trampoliner, sykkelbane med mer. Hele konstruksjonen er 600 kvadratmeter i grunnflate og i 4 nivåer, smekkfull av opplevelser!

Mer informasjon om Sams lekeland finner du her: Samlekeland

Sam Lekeland

Frisbeegolf (discgolf)

Den nye 9-hulls discgolfbanen i Folkeparken er et av de nyeste tilskuddene til den vakre byen Harstad. Banen er designet for de fleste; både ferske spillere og viderekomne. Her kan du kose deg i mange timer sammen med venner og famile.

Finn mer informasjon på Harstad Discgolfklubb

Adolf kanonen

Besøk en av de største slagskipskanonene som ble satt på land i Europa under andre verdenskrig. De fire kanonene utgjorde det kraftigste batteriet i Hitlers 5000 km lange Atlanterhavsvoll, og er de eneste kanonene i verden som fortsatt kan besiktiges i sin helhet.

Du må booke billett til Adolf kanonen på forhånd. Oppmøte ved parkeringsplassen på tydelig merket sted før hovedporten til Trondenes leir.

Adolf kanonen er kun åpen på forespørsel. Ta kontakt minimum 48 timer før ønsket omvisning. Mer informasjon om besøk på Adolf kanonen vil komme fortløpende når vi får en oppdatering.

NB! Oppmøte minimum 10 minutter før visningen ved oppmøtested (350 meter før hovedporten til militærleiren). Alle besøkende over 16 år må ha med gyldig foto ID (førerkort på mobil

Adolf Kanonen

Adolf Kanonen

Shopping i Harstad

Ferie betyr også shopping, og i Harstad finner du det aller meste. På Bysenteret i Harstad sentrum, Sjøkanten Senter og på Amfi Kanebogen som ligger 6-7 minutter utenfor byen kan du finne alt fra små nisjebutikker med lokalt produserte varer til større kjedebutikker og handle tørt og varmt under tak.

For mer informasjon om åpningstider og butikker trykk på lenkene nedenfor:

Sjøkanten Senter

Bysenteret Harstad

Amfi Kanebogen

Bertheus Torget

Verkstedveien 7, 9406 Harstad, Norway

Skilleveien 5, 9411 Harstad, Norway

Fjordgata 1, 9405 Harstad, Norway

Richard Kaarbøes Plass, 9405 Harstad, Norway

Visit Harstad og Northup finner du en rekke andre aktiviteter du kan gjøre mens du er i Harstad.